Els alumnes de 6è estan treballant l'aparell locomotor.
Hem comprovat la resistència dels ossos submergint-los en una dissolució de vinagre.
Però com es formen les articulacions, i d'altres teixits del sistema locomotor?
Des dels punt de vista químic, la gelatina és una substància d’origen
animal formada per proteïnes i utilitzada en el món de l’alimentació. S’extreu
del pells, ossos i altres teixits animals mitjançant tractament amb àlcalis i
amb àcids.
És molt fàcil de digerir i, encara que sigui cent per cent proteïna, el seu
valor nutritiu és incomplert, atès que és deficient en certs aminoàcids
essencials.
Hem manipulat la gelatina en diferents estats per entendre con els teixits conjuntius ajuden al nostre sistema locomotor. El col·lagen exhibeixi propietats mecàniques úniques i forma l’estructura de teixit conjuntiu, la pell i els ossos dels animals.
En els animals, la gelatina no existeix com a
component, sinó que s’obté del col·lagen, el seu precursor insoluble.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada